Het nut van een krabpaal in je woonkamer

Wanneer je kattenbezitter bent weet je waarschijnlijk wel wat het nut is van een krabpaal in je woonkamer. Katten die regelmatig buiten komen, scherpen hun nagels wel op een boom in een groenstrook of in het park. Katten die het grootste deel van de tijd binnen zitten moeten dit op een andere manier doen en een krabpaal kan daarvoor een handig hulpmiddel zijn. Een krabpaal heeft naast het scherpen van de nagels nog diverse andere functies.

Wat zijn de functies van een krabpaal?

De hoofdfunctie van een krabpaal is je kant een manier aan te bieden om de nagels te scherpen. Een krabpaal kent echter nog veel meer functies, waar je het bestaan misschien niet eens vanaf wist. Een krabpaal geeft een kat ook de kans om het idee te hebben het terrein af te bakenen. Een krabpaal kan ook dienen om te rusten of om stress te verminderen. Als laatste kan een krabpaal ook nog dienen om leuk te kunnen spelen. 

Bodemplaat Classic Eco Tree Loonaa

Wanneer je krabpaal nog netjes is en naar jouw idee bruikbaar, maar de bodemplaat is goed gebruikt en niet helemaal meer schoon te krijgen is het een idee om te kiezen voor de bodemplaat Classic Eco Tree Loonaa. Het voordeel van deze bodemplaat is dat de oude bodemplaat op eenvoudige wijze te vervangen is voor een nieuwe bodemplaat. Daarmee kan je krabpaal weer een tijdje mee en heb je op een eenvoudige manier je krabpaal weer als nieuw gemaakt. Het nadeel van de bodemplaat Classic Eco Tree Loonaa is dat het een bodemplaat is die alleen voor dit type krabpaal te gebruiken is. Het is dus zeker niet het geval dat deze bodemplaat universeel is en ook voor jouw krabpaal gebruikt kan worden.

Welke krabpaal is een goede keuze?

Wanneer je kattenbezitter bent en je een kat hebt die het grootste deel van de tijd binnen zit dan is een krabpaal bijna een onmisbaar attribuut in je woonkamer. Welke krabpaal voor jou de juiste is, hangt een beetje af van het aantal katten wat je bezit en van de behoeftes van jouw kat. Wanneer je meer als een kat bezit is het een goed idee om een krabpaal aan te schaffen waar ruimte op is voor meer katten tegelijk. Wanneer je slechts een kat bezit is de eerste vraag: hoe vaak komt jouw kat buiten?

Wanneer je kat veel buiten is en daar zijn krab behoeftes vervult kan het zijn dat een krabpaal een onnodige aanschaf blijkt. Een krabpaal hoeft, indien er wel behoefte aan is, ook niet perse een enorm attribuut te zijn. Het gaat om de krab behoefte op zich. Een klein plankje waar de kat de nagels aan kan scherpen geschroefd aan de muur, kan al voldoen. Met een wat grotere krabpaal heb ook wel direct gezorgd voor een lekkere ligplaats voor de kat, alleen is dan wel de vraag of de kat daar gebruik van gaat maken. De meeste katten zijn het liefst in de buurt van hun baas.