Categorie
-
Waardering

Speelgoed

Katten moeten wat te spelen hebben. Vaak zijn katten snel tevreden met wat je ze ook geeft maar soms zijn ze ook wat veeleisender en zijn ze erg nieuwsgierig. Dan is het juist leuk om jouw kat wat meer uitdaging te geven met de verschillende kattenspeelgoed wat wij in het assortiment hebben.

Houdt jouw kat van een beetje uitdaging dan is het speelgoed wat wij hebben zeker iets voor hem of haar. Het jachtinstinct zit altijd in een kat en dat is met deze speeltjes goed na te bootsen. Een hengeltje met een veertje eraan bijvoorbeeld zorgt voor urenlang speelplezier die jij kunt hebben met jouw poezenkind.

Balletjes met belletjes erin, speeltjes gevuld met kattenkruid, je kunt het zo gek niet opnoemen of wij hebben het in ons assortiment. Heerlijk om jouw lieve poes zo te zien spelen maar nog leuker is het om zelf ook een beetje mee te doen.

Waarom is spelen voor een kat zo belangrijk?

Een kat heeft van nature een jachtinstinct. Als jij je echt hebt verdiept in een kat is dat niets nieuws voor je. Het is belangrijk om dit aan te houden. Een kat heeft behoefte aan wat speelsheid. Op die manier is het jachtinstinct te bevorderen maar het kan ook even zijn of haar energie kwijt. Katten die hun energie niet kwijt kunnen die hebben de neiging om uit verveling dingen te gaan doen die jij liever niet ziet.

Dagelijks een spelmoment met jouw kat hebben zorgt er ook voor dat de band met jouw kat steeds fijner en beter wordt. Doe dit alleen niet altijd om dezelfde tijd. De kat zal het op een gegeven moment als routine gaan zien en wanneer het om de een of andere reden een keer niet kan net zolang blijven zeuren tot jij eraan toe gaat geven het wel te doen.