Welke extra verzorging heeft een ragdoll kat nodig?

Heb jij een ragdoll kat in je huis of ben je van plan zo een prachtige kat binnenkort in huis te halen? Dan zijn er natuurlijk een aantal dingen waar je op moet letten, want een ragdoll kat heeft misschien wel net iets meer verzorging nodig, dan je in eerste instantie gedacht had. Of zijn het echter fabeltjes, dat een ragdoll kat meer verzorging nodig is, dan andere katten. Wel is het goed om te weten wat je van een ragdoll kat kunt verwachten, want je haalt hiermee echt een grote knuffelvriend in je huis!

Een ragdoll kat heeft een opvallend uiterlijk

In eigenlijk alle gevallen is een ragdoll kat opvallend als we kijken naar het uiterlijk, want ze worden vrij groot en hebben een opmerkelijke snuit. De oren, het voorhoofd en de neus hebben vrijwel altijd dezelfde kleur als de staart. De ogen van de ragdoll kat zijn minstens zo opvallend, want ze hebben veelal helder gekleurde ogen. Soms zijn de ogen zelfs helderblauw. Wist je dat de ragdoll kat bijna altijd helemaal wit geboren wordt, waarna de kleuren pas later zichtbaar worden?

Het karakter van dit prachtige dier

Een ragdoll kat is niet alleen mooi om te zien, maar heeft ook nog eens een mooi karakter. De kat is namelijk rustig van zichzelf, maar houdt wel echt van knuffelen. Als je houdt van een kat op schoot, dan is een ragdoll echt iets voor jou. Ragdoll katten zijn niet dominant en kunnen het goed met anderen binnen het gezin vinden, waardoor ze ook prima gehouden kunnen worden met kinderen. Mocht je een ragdoll kat willen, dan is het wel handig deze niet los buiten te laten lopen. Een eigen buitenplek of gewoon lekker binnen laten wandelen is voor de ragdoll helemaal prima.

Hoe zit het met de verzorging van de ragdoll

Men denkt vaak dat de ragdoll kat erg veel verzorging nodig is, maar niets is minder waar. De lange haren van de ragdoll geven namelijk nauwelijks klitten, waardoor enkel een keer de losse haren weg borstelen voldoende is. Dit laatste is vooral om vervelende haarballen te voorkomen, want daar kunnen ze best misselijk van worden. Je zou dus wel kunnen zeggen dat een ragdoll kat net zo eenvoudig te verzorgen is, als een eenvoudige huis- tuin en keuken kat. Ga jij ook voor deze prachtige raskat met een erg lief en zacht karakter?