Waar let je op bij de aankoop van een kattenbak?

Een kattenbak is er in vele soorten en uitvoeringen en is allang niet meer de oersaaie bak die het ooit was. Heb je plannen om een kat als huisdier te nemen, of ben je toe een nieuwe kattenbak, moet je op een aantal zaken letten. Ga jij een kattenbak kopen? Bedenk dan vooraf waar je de kattenbak gaat plaatsen. Dit bepaalt namelijk deels welke afmetingen jouw nieuwe kattenbak kan hebben. Maar dat zijn niet de enige tips die we voor je hebben. Lees dus snel verder!

Zorg voor voldoende ruimte

Ga je een kattenbak kopen, zorg er dan altijd voor dat je kat voldoende ruimte heeft. Kijk dan ook goed naar de bouw van je kat. Er zijn kattenbakken in verschillende afmetingen verkrijgbaar. Hou wel in gedachten waar je de kattenbak gaat neerzetten en of er voldoende ruimte is voor de bak.

Ventilatie en koolfilter

Helaas komt er wel stank vrij als jouw kat zijn behoefte heeft gedaan. Naast een goede kattenbakvulling is het ook belangrijk dat er voldoende ventilatie is. Je kunt kiezen voor een open of een gesloten bak. Bij deze laatste moeten er dus wel ventilatiegaten aanwezig zijn. Er zijn ook gesloten bakken met een koolfilter. Dit voorkomt nare geurtjes en stofjes in huis.

Draagbare kattenbak

Ga je een kattenbak kopen, moet je ook bedenken of je kat regelmatig met jou mee moet. Is dat het geval, kun je voor een draagbare kattenbak kiezen. Deze kun je gemakkelijk vervoeren. Koop dan ook direct een transport box, waar je je kat in kunt vervoeren. Het is niet zo fijn en onhygiƫnisch voor de kat om gedurende de autorit in de kattenbak te moeten verblijven.

Kies voor een passende kleur

Zoals gezegd heb je tegenwoordig kattenbakken in allerlei vormen, afmetingen en kleuren. Ga je een kattenbak kopen, kies dan ook voor een kleur die goed in jouw interieur past. Zo zal de kattenbak minder opvallen.

Prijsvergelijking

Naast dat er enorm veel soorten kattenbakken zijn, lopen ook de prijzen ervan enorm uiteen. Ga je een kattenbak kopen, is het dan ook verstandig om vooraf online een prijsvergelijking te doen. Als je op basis van jouw eisen en wensen een kattenbak hebt uitgekozen, kun je online zien waar je het best naar toe kunt gaan. Let wel op de kwaliteit. Zo voorkom je dat je een kat in de zak koopt.