Top 3 favoriete speeltjes voor katten

Uiteraard hou je erg veel van jouw kat en wil je er alles aan doen om het beestje een fijn en gezond leven te bieden. Kattenspeelgoed is hierbij belangrijk. En zeg nu zelf, wat is leuker dan een kat te zien spelen. Iedereen kent wel het beeld van een kat die achter een bolletje wol aan rent. Super schattig om te zien, maar er is veel meer kattenspeelgoed verkrijgbaar. Wij hebben voor jou een top 3 van favoriete kattenspeeltjes samengesteld.

Kattenspeelgoed met een functie

Kattenspeelgoed is bedoeld om jouw kat te vermaken, en niet omdat het er zo grappig uitziet. Denk hieraan als je kattenspeelgoed gaat kopen. Van nature heeft een kat heeft bepaalde instincten. Het is goed om op zijn tijd je kat te helpen om deze te behouden. Zorg voor uitdagende speeltjes die jouw kat urenlang speelplezier geven. Het houdt de kat gezond en actief en voorkomt ook dat je kat zich gaat vervelen.

Onze top 3 kattenspeelgoed

Het aanbod van kattenspeelgoed enorm groot. Hieronder volgt onze top 3 van speeltjes.

Laserlampje

Voor ons is het laserlampje absoluut de nummer 1 als het gaat om kattenspeelgoed. Je kunt je kat er uren mee blijven vermaken. Ze zullen continue achter het lampje aan blijven lopen. Je kunt het lampje gemakkelijk aan je broek vast maken, zodat je het overal bij je hebt. Vaak hoor je dat niet alle katten het even leuk vinden. Natuurlijk is dit zo, maar dat geldt voor veel kattenspeelgoed. Het voordeel van dit speeltje is dat je het voor de prijs niet hoeft te laten. Het is dus een kwestie van uitproberen.

Stok met draad en veren

Een ander speeltje dat je kat actief houdt is een stok gemaakt van hout of eventueel plastic van zo’n 50 centimeter lang. Hieraan is een elastische draad bevestigd waaraan met daaraan een object zoals bijvoorbeeld een holle bal met veren eraan. Hierbij krijg jij een goede binding met je kat door samen te spelen. Verder krijgt de kat veel beweging hierbij en zal ook zijn evenwicht worden verbeterd.

Muizen

Een heel eenvoudig speeltje maar wel geliefd bij katten zijn de muisjes van stof of plastic. Veelal hebben ze een lange staart of gekleurde veertjes. Dit speeltje activeert het jachtinstinct van de kat. Het zorgt ervoor dat de kat een aantal minuten geheel gefocust is en dit heeft een betere concentratie als resultaat.