Tijdelijk een kat in huis, waar moet je rekening mee houden?

Een oppas kat in huis, dat is natuurlijk ontzettend leuk. Toch zijn er wel een aantal dingen waar je rekening moet houden als jij een oppas kat in haalt! Denk, maar eens aan de plek waar je de oppas kat eten gaat geven. Ook de plekken waar de kat wel en niet mag komen, spelen een belangrijke rol. Misschien wel het allerbelangrijkste is, dat de kat zomaar niet naar buiten kan gaan. Nu horen we je denken, waarom mag de oppas kat dan niet naar buiten? Wil jij ook graag oppassen op een oppas kat, dan kun je nu alvast gaan bedenken hoe jij het verblijf voor de oppas kat zo aangenaam mogelijk kan gaan maken.

Een goede voorbereiding

Als jij hebt afgesproken om op de kat van je vrienden of familie te gaan passen, dan wordt het tijd om alvast aan de slag te gaan met de voorbereiding. Een kattenbak, zodat de oppas kat zijn behoefte kan doen. Als je vaker op de kat zal passen, dan kun je overwegen voerbakjes te kopen en om niet te vergeten leuke speeltjes. Een kat houdt namelijk wel van een speelmoment, maar ook van een rustig plekje waar hij of zijn zich terug kan trekken. Je kunt hierbij denken aan een mandje of gewoon een lekker zacht kussen.

De oppas kat kan niet zomaar naar buiten

Een oppas kat kun je niet, zomaar naar buiten laten en dat is niet voor niets. Een kat moet namelijk wennen aan een andere plek. Als je de oppas kat naar buiten laat glippen, dan kan de kat mogelijk het huis niet terug vinden of loopt zelfs terug naar het huis waar hij of zij vandaan komt. Wees dus voorzichtig als jij een oppas kat binnenhaalt, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat de kat zoek raakt.

Andere mogelijkheden voor de oppas kat

Er zijn nog wel meer mogelijkheden om de oppas kat een frisse neus te kunnen bieden, want je zou namelijk met de kat aan de riem naar buiten kunnen gaan. Mocht je vaker op de oppas kat passen dan zou je misschien een soort van buitenruimte kunnen maken, zodat de kat toch af en toe even naar buiten kan zonder te ontsnappen. Hoe lang ga jij op de oppas kat oppassen en ga jij dit vaker doen of is het voor, maar een keer?