Op vakantie, wat doen we met de kat?

Heb je net een nieuwe kat aan de familie toegevoegd, komt de vakantie om de hoek kijken. Hier had je niet helemaal over nagedacht. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden voor je kat om te verblijven als je van je vakantie geniet. Welke mogelijkheden je hebt voor een kattenoppas, lees je hier! 

Laten logeren bij familie

Soms klinkt je kat meenemen op vakantie als de beste optie. Dit kan alleen erg stressvol voor de kat zijn. Je kunt hem dan beter bij familie of vrienden laten logeren. Ook hierbij kan het zijn dat de kat het stressvol vindt in een nieuwe omgeving. Bij familie kun je hem vooraf rustig laten wennen, zowel aan de omgeving als aan de mensen die op hem gaan passen. 

Zorg voor een kattenoppas

Een goede mogelijkheid is het vragen of inhuren van een kattenoppas. Je kunt aan familie of vrienden vragen of ze elke dag even langs je huis willen gaan om je kat te verzorgen. Laat je voorkeur uitgaan naar iemand die zelf ook katten heeft, zodat diegene weet hoe om te gaan met je kat. Houdt er wel rekening mee dat je kat verder de hele dag alleen is. Je kat moet hier wel goed tegen kunnen.  

Als je niemand in je omgeving hebt die kan bijspringen kun je ook een professionele kattenoppas inhuren. Een kattenoppas heeft ervaring en kennis over verschillende katten en kan je kat goed verzorgen als je op vakantie bent. Dit geeft over het algemeen een veiliger gevoel.

Een logeer maatje

Mocht je kat niet goed alleen kunnen zijn en je wilt je kat niet uit zijn vertrouwde omgeving halen, dan is een logeer maatje een goede oplossing. Je zorgt er dan voor dat iemand je vakantieperiode doorbrengt in je huis. Dit is zeker ideaal voor buitenkatten, zodat ze in hun eigen territorium blijven. Ook is het een fijn idee dat iemand niet alleen op je kat, maar ook op je huis past. 

Kattenhotel of pension

Mocht je echt geen kattenoppas voor thuis te kunnen vinden, kun je altijd je kat nog naar een kattenhotel of pension brengen. Deze zijn vaak wel wat prijziger, maar in sommige gevallen echter wel de beste keus voor je kat. Er zijn veel verschillende katten hotels en pensions waar je uit kan kiezen. Het personeel hier weet precies hoe ze katten moeten verzorgen. Je kunt je kat hier met een gerust hart achterlaten en genieten van je vakantie.