Ook je kat houdt van borstelen

Wanneer je aan een kat denkt, denk je niet meteen aan vachtverzorging. Terwijl daar bij een hond wel direct aan gedacht wordt. Wanneer een kat van jongs af aan gewend is aan regelmatige vachtverzorging, is de kans groot dat de kat er zelfs van geniet wanneer hij wordt geborsteld. Voor de regelmatige vachtverzorging van je kat zijn diverse hulpmiddelen op de markt. Natuurlijk hangt wat je nodig hebt af van het type vacht wat je kat heeft. Een langharige kat vraagt andere hulpmiddelen als een kortharige kat. 

AdroitGoods Professionele 2-Zijdige Ondervacht Kam voor Hond en Kat – Hondenborstel – Kattenborstel – Klittenkam – Verwijdert Klitten – Voorkomt haaruitval – Blauw – Zwart

Wanneer je hond of kat last heeft van klitten of van haaruitval, kan de AdroitGoods Professionele 2-zijdige ondervacht kam zeker een goed hulpmiddel zijn.  De kam bezit afgeronde bladen waarmee klitten en overtollige haren zo verwijderd zijn zonder dat je hond of kat daar echt last van heeft. Na gebruik van deze kam gaat de vacht van je hond of kat er weer gezond en verzorgd uitzien en zal zelfs glans gaan vertonen.

De AndroitGoods Professionele 2-Zijdige Ondervacht kam voor hond en Kat is voorzien van veilige borstels die niet scherp zijn. De kam is voorzien van een ergonomisch grip handvat waardoor het prettig is om in de hand te hebben. Verder is de AndroitGoods Professionele 2-Zijdige Ondervacht kam voor hond en kat voorzien van dubbele borstels. Verder is het geheel gemaakt van stevig materiaal waardoor je te maken hebt met een goede, stevige borstel.

De nadelen van de AndroitGoods Professionele 2-Zijdige ondervacht kam voor hond en kat

Naast voordelen heeft de AndroitGoods Professionele 2-Zijdige ondervacht kam voor hond en kat natuurlijk ook nadelen. Een nadeel van deze kam is dat het voor een kat of kleine gladharige hond niet echt een prettig attribuut kan zijn. De borstels, ook al zijn ze niet scherp kunnen naar aanvoelen waardoor de hond of kat niet echt blij zal zijn met zijn borstelbeurt. Wat zou kunnen betekenen dat de volgende borstelbeurt niet zo fijn gevonden wordt, omdat de vorige ervaring minder goed was.

Kan de hele borstelbeurt met deze borstel worden gedaan?

Een complete borstelbeurt vraagt ook gevarieerde hulpmiddelen. Naast deze borstel is het raadzaam om ook nog een aantal andere borstels en kammen aan te schaffen. Welke borstels en kammen dat precies moeten zijn hangt helemaal af van het type vacht van je hond of je kat. Een hond of kat met langere vacht vergt andere vachtverzorging als een hond of kat met korte vacht. 

Met de AndroitGoods Professionele 2-Zijdige Ondervacht kam voor hond of kat kun je de ondervacht losmaken, met een ander soort borstel kun je dan de ondervacht eruit borstelen. Een los kammetje kan een leuke aanvulling zijn. Naast een borstelbeurt kan het ook aan te raden zijn om de oren en de nagels van de hond of kat regelmatig te checken. Om de oren schoon te maken van de hond of kat, of de nagels te knippen zijn ook hulpmiddelen op de markt.