Onderhoud van de nagels bij je kat

Over het algemeen zijn katten zeer zelfstandige huisdieren. Met behulp van de juiste attributen zoals een kattenbak, een krabpaal, voldoende speeltjes en een eet- en drinkbak kunnen zij zichzelf prima redden en hebben ze weinig verzorging nodig. Desalniettemin zul je zo af en toe toch de kat moeten verzorgen. Veel katten moeten namelijk regelmatig even geborsteld worden of de nageltjes van de kat moeten worden geknipt.

Kies voor een goede krabpaal

Als je een kat als huisdier neemt dan zal één van de eerste aankopen een krabpaal zijn. Krabpalen zijn er tegenwoordig in allerlei verschillende soorten, maten en leuke designs. Veel mensen denken dat een krabpaal bedoeld is om de nageltjes van de kat te laten slijten. Echter, een kat gebruikt een krabpaal om de nagels aan te scherpen. Daarnaast wordt de paal ook gebruikt om terrein af te bakenen en om stress te verminderen. 

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is een krabpaal dus niet ontworpen om de nagels van de kat te verkorten. Daarom zul je één keer in de zoveel tijd toch de nagels van je kat moeten knippen. De nagels van een kat kun je knippen met de Mister Mill Professionele Nagelknipper Hond en Kat. Deze nagelknipper is klein en zeer scherp waardoor het knippen van de nageltjes super snel en gemakkelijk verloopt.

Knippen van de nagels

Het knippen van de nagels van een kat kan soms een hele opgave zijn. Niet elke kat vindt het fijn om vastgepakt te worden. Laat staan dat zij het prettig vinden wanneer je de nagels, die zij normaal gesproken gebruiken om zich te beschermen, vastpakt. Gelukkig is de Mister Mill Professionele Nagelknipper Hond en Kat een kleine compacte nagelknipper die ontworpen is om voldoende grip te houden met slechts één hand. Hierdoor kun je de andere hand eenvoudig gebruiken om je kat op zijn of haar gemak te stellen en om bijvoorbeeld de nagels tevoorschijn te halen. 

Een ander groot voordeel van de Mister Mill Professionele Nagelknipper Hond en Kat is dat deze nagelknipper een zogenaamde ontgrendel bescherming bevat. Dit betekent dat deze nagelknipper niet zomaar ontgrendeld en gebruikt kan worden. Hierdoor kun je de nagelknipper eenvoudig even aan de kant leggen zonder dat je huisdieren of kinderen zich aan deze knipper kunnen bezeren. Ook kunnen kinderen niet zomaar met de knipper aan de gang gaan.

Knip niet te kort!

Als je de nagels van je kat gaat knippen dan wil je deze natuurlijk niet helemaal afknippen. Immers, je wilt dat je kat zich wel op zijn of haar gemak voelt en dat hij of zij nog wel fijn aan de krabpaal kan krabben of met een speeltje kan spelen. Om te voorkomen dat jij de nageltjes van jouw kat te kort knipt heeft de Mister Mill Professionele Nagelknipper Hond en Kat een speciale veiligheidsstop. Op deze manier kun je de nagels in een vloeiende en snelle beweging knippen zonder dat ze te kort worden. Dus wil jij graag de nagels van jouw kat knippen? Gebruik dan de Mister Mill Professionele Nagelknipper Hond en Kat!