Omgaan met een oudere kat

De leeftijd van een kat loopt heel anders dan dat die van een mens loopt. Zo wordt de mens natuurlijk veel ouder dan een kat wordt maar net als de mens kan ook een kat dementie krijgen. Dan zal de kat dezelfde symptomen krijgen als een mens maar de kat zal ze anders uiten. Als een kat dementie krijgt zul je dat als eigenaar merken terwijl het er langzaam in zal sluipen.

Hoe merk je dat jouw kat dementie heeft?

Vaak weet je als kat eigenaar dat jouw kat dementie heeft, je kunt dit aan verschillende dingen merken. Het kan zijn dat jouw kat meer gaat miauwen maar je kunt het ook merken doordat jouw kat meer gaat slapen. Als katteneigenaar merk jij het heel erg snel als jouw kat ander gedrag heeft dan normaal, iets wat er langzaam in is geslopen lijkt dan ineens heel erg aanwezig. Als jij merkt dat jouw kat zich anders gedraagt dan is het tijd voor jou om er wat aan te gaan doen.

Wat kun je doen als jouw kat dementie heeft?

Als jouw kat dementie heeft kun je daar eigenlijk niet zo heel veel mee, je kunt de kat alleen maar helpen erin zodat de kat zich niet alleen voelt. Vaak weet de kat zelf ook niet wat hem overkomt en voelt zich net als jij een beetje overvallen. Dementie is een kwaal waar jouw kat over het algemeen niet zoveel last van zal hebben en hij kan er ook heel erg oud mee worden. Dat is vaak al een hele troost voor de katteneigenaar want het laatste wat je wilt is dat jouw kat pijn heeft, dat kan de dierenarts uitsluiten voor jou als je langsgaat.

Wat doe je bij twijfel?

Als je eraan twijfelt of jouw kat dementie heeft dan kun is natuurlijk altijd mogelijk om naar de dierenarts te bellen en je kunt ook altijd langsgaan met jouw kat zodat de kat nagekeken kan worden op medische klachten. De dierenarts kan dan uitsluiten of het een medisch probleem is en jouw advies en tips geven hoe jij met de dementie om kunt gaan van jouw kat. Niet iedereen weet hoe ze met een demente kat om moeten gaan en kunnen zich ook best zorgen maken, gelukkig zijn er veel tips waar jij wat aan kunt hebben zodat jij ook het beste aan jouw kat kunt geven.