Kleine kattenrassen

Ben jij ook zo een groot fan van een kleine kat, dan wordt het tijd je iets meer te verdiepen in de kattenrassen die echter niet zo groot worden. Een kleine kat is natuurlijk ook echt wel heel leuk om te zien, maar waarom kiezen we graag voor een kleine kat? Een groot kattenras kan toch ook heel mooi zijn, hoewel de kleine kat veelal een stukje liever lijkt misschien. Een kitten is vaak heel schattig, waardoor we misschien wel geneigd zijn de kleine kat meer te waarderen. Weet jij welke kleine kattenrassen er zoal zijn, want dit zijn niet heel erg veel.

Een Singapura

Een raskat dat ook nog eens een kleine kat blijft, leek misschien wat onwerkelijk. Toch is de Singapura misschien wel het kleinste katje op de wereld, want deze wordt niet zwaarder dan een ruime drie kilo. De Singapura is overigens een kleine kat die erg vriendelijk en sociaal is aangelegd, waardoor knuffelen met deze kleine kat echt niet kan ontbreken.

Een Munchkin

Nog zo een leuke kat die je het liefste direct in huis wilt halen, hoewel de kat misschien een beetje lang oogt blijft het een vrij kleine kat. Deze kat blijft vooral klein, omdat de kat hele korte pootjes heeft. De Munchkin is echter wel een schatje om te zien!

De Cornish Rex

Een zeer bijzondere kat om te zien, omdat het nogal grote oren heeft. Toch wordt deze kat niet heel erg groot en heeft de Cornish Rex een hele bijzondere vacht. De vacht is namelijk een beetje gekruld, maar deze voelt wel heel erg zacht aan.

Devon Rex

Een opmerkelijke kat die zeker je aandacht trekt. Dit heeft te maken met het sprekende kopje, omdat de ogen wel heel bijzonder zijn. Een mooi uiterlijk en een leuk gekruld vachtje, dat maakt deze kleine kat bijzonder en uniek in zijn soort.

Een Siamees

Wat een prachtige kleine kat is dit zeg, een heel opmerkelijke tekening in het gezicht maar ook op het lichaam. Wist je dat een Siamees misschien wel het oudste en bekendste kattenras is? Het karakter van de Siamees is echt heel erg lief en aanhankelijk, waardoor de kat graag een plekje krijgt bij jou op schoot.

De Balinees

Een prachtige donkere snuit en donkere oortjes laten deze kat opvallen tussen veel andere katten. Ook de oogjes van de Balinees kunnen heel fel van kleur zijn. Dit kattenras is echt een plaatje om te zien!