Is het zorgelijk als je kitten diarree heeft?

Een kitten in huis brengt heel veel vreugde met zich mee maar het brengt natuurlijk ook verzorging met zich mee. Naast dat een kitten leuk is om in huis te hebben kan er natuurlijk altijd iets gebeuren. Als jij een kitten in huis hebt moet je er rekening mee houden dat jouw kitten ook onverwachts ziek zou kunnen worden. Jouw kitten kan bijvoorbeeld ook last krijgen van diarree, jouw kitten kan diarree krijgen om verschillende redenen.

Help, mijn kitten heeft diarree

Jouw kitten heeft diarree, wat moet je nu als eerste doen? Het is belangrijk dat jij zo snel mogelijk probeert te achterhalen waardoor jouw kitten diarree heeft gekregen, als je dat weet dan kun jij snel proberen wat aan de oorzaak te doen. Als jij bijvoorbeeld van voeding bent veranderd dan kan het gebeuren dat jouw kitten diarree krijgt maar het kan ook met andere dingen te maken hebben. Een kitten die diarree heeft moet wel zo snel mogelijk behandeld worden, een kitten is klein en kan snel zijn uitgedroogd.

Welke oorzaken kan diarree veroorzaken?

Er zijn verschillende oorzaken waarom een kitten diarree kan hebben en welke de oorzaak is dat is wel heel erg belangrijk om te onderzoeken. Het kan zijn dat jouw kitten wormpjes heeft bijvoorbeeld, daar kunnen ze ook van aan de diarree gaan. Ook kan het gebeuren dat jouw kitten heel erg veel stress heeft van de verhuizing, daar kunnen ze ook heel snel van aan de diarree gaan. Wat de reden ook is zorg ervoor dat de kitten genoeg eet en drinkt want anders dan kan de kitten snel uitdrogen en dat is heel erg gevaarlijk.

Verander niet te snel van voeding

Ga niet te snel van voeding veranderen, elke keer als jij veranderd van voeding zal jouw kitten weer opnieuw moeten wennen aan het nieuwe voer en dat kan ook diarree veroorzaken. Het beste blijf je eerst op het voer wat de kitten mee heeft gekregen toen je de kitten op haalde. Dat voer is de kitten gewend en daar zal de kitten dus het beste op reageren en niet snel last van krijgen als jij dat door blijft geven de eerste tijd. Later kun jij natuurlijk wel van voer veranderen maar doe dat op een rustige manier zodat jouw kitten niet alsnog last van diarree krijgt, mocht dat wel gebeuren doe dan weer een stapje terug naar het oude voer.