Ik ben allergisch voor katten, kan ik toch een kat houden?

Ben jij ook zo dol op katten, maar heb jij een katten allergie? Dat is natuurlijk heel erg vervelend, want je wilt het liefste ontzettend kroelen en knuffelen met een kat! Als je dacht dat een kat misschien niet voor jou is weggelegd, zijn er gelukkig de nodige tips die je misschien kunnen helpen toch een trouwe viervoeter in huis te houden. Het gaat niet helemaal vanzelf, maar er zijn wel mogelijkheden! Wij begrijpen als geen ander hoe vervelend het is als jij moet niezen en tranende ogen krijgt. Wist je dat een anti allergene kat misschien wel eens een uitkomst zou kunnen zijn?

Een anti allergene kat

Het houden van een anti allergene kat kan een hoop voordelen met zich mee brengen, want zo kun jij toch genieten van zo een mooi lief beestje. Wat is een anti allergene kat eigenlijk en waar moet je aan denken? Een anti allergene kat wil eigenlijk zeggen dat je een kat in huis haalt, waarbij je niet echt last krijgt van een katten allergie. Dit gaat om bepaalde ras katten met kort haar of zelfs helemaal geen haar. Het is enkel wel zo dat niet al deze katten per se anti allergene katten zijn, want ook katten die in het lijstje van hypoallergeen voorkomen kunnen zorgen voor een kattenallergie. De hypoallergene katten zijn in de regel wel prima te houden als je te maken hebt met de allergie.

Welke anti allergene katten zijn er

Je kunt voor een anti allergene kat kiezen die er heel snoezig uit zien, waarbij je kunt denken aan een Bengaal of zelfs een Siberische kat. De vacht van de anti allergene kat is hypoallergeen, hoewel dit ook geldt voor bijvoorbeeld de Oosterse korthaar. Zo zijn er nog een aantal rassen die een hypoallergene vacht hebben, zodat jij in ieder geval een goede keuze kunt maken.

Welke tips kun je gebruiken?

Als je echt per se een kat in huis wilt en dit is geen anti allergene kat, dan zou je met een bezoek aan de dokter misschien wel wat verder kunnen komen. Je zou namelijk het geluk kunnen hebben, dat je met behulp van een kuur toch kunt genieten van een normale kat. De raszuivere katten zijn dan misschien wel prijzig, maar ze zijn minstens net zo mooi en lief van karakter als een kat zonder hypoallergene vacht.