Het belang van krabpalen voor katten en hoe je de juiste kiest

Het belang van krabpalen voor katten en hoe je de juiste kiest

Met een kat in huis zijn er bepaalde dingen die je het beste wel in huis kunt halen. Als je niet wilt dat jouw kat overal aan krabt dan is het verstandig om een krabpaal in huis te nemen. Aan een krabpaal kan jouw kat de nagels slijpen en zal die het niet in jouw meubels doen. De meeste krabpalen kun je uitbreiden en dan krijg je een waar paleis voor jouw kat.

Soorten krabpalen

Er zijn veel verschillende soorten krabpalen, je kunt van een kleine krabpaal tot aan een grote krabpaal nemen. Er zijn krabpalen met plaatsjes die je erop kunt zetten maar er zijn ook krabpalen die je kunt kopen met meerdere plaatsjes om te slapen, je kunt ook kiezen voor een hangmat zodat jouw kat daar lekker in kan slapen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je naar de kat kijkt want je kunt wel een hele grote krabpaal neerzetten maar als je van tevoren al weet dat jouw kat daar niks mee gaat doen dan is dat heel erg zonde. Dan kun je beter kiezen voor eentje die wat kleiner is.

Kijk ook naar je huis

Wat heel belangrijk is als je op zoek gaat naar een krabpaal, kijk naar de grootte van je huis. Als je een heel klein huis hebt en je koopt een grote krabpaal dan zit je zelf met minder ruimte en dat kan weleens lastig zijn. Het beste kun je dus een krabpaal kopen die bij je huis past en niet kolossaal in je huis komt te staan. Het moet juist mooi in je huis komen te staan en niet als een doorn in het oog gaan worden.

Welke soorten grootte krabpalen zijn er te koop?

Je kunt een krabpaal kopen in veel verschillende maten, van eentje die net aan de grond komt tot eentje die helemaal tot aan het plafond komt. Je kunt zelfs een krabpaal kopen die je aan de muur kunt hangen en daardoor neemt het weinig plek in beslag. Je kunt dus helemaal zelf bepalen hoe groot jij een krabpaal gaat nemen, op iedere plek kun je dan dus een krabpaal plaatsen. Het maakt dan niet uit hoe groot of hoe klein je een krabpaal aan wilt gaan schaffen.

Koop het alleen als je zeker weet dat je kat het gebruikt

Er zijn hele eigenwijze katten en die zullen geen gebruik gaan maken van de krabpaal, bij sommige katten weet je dat al van tevoren en dan is het natuurlijk heel erg zonde als je een dure krabpaal aan gaat schaffen. Je kunt er dan beter eerst voor kiezen om een kleine krabpaal te kopen en te kijken wat jouw kat daarvan gaat vinden. Als jouw kat die leuk vindt en er ook echt gebruik van gaat maken dan kun je altijd nog kijken of je toch een grotere krabpaal gaat kopen of dat jouw kat genoeg heeft aan de kleinere krabpaal. Katten gaan toch altijd hun eigen weg en zullen plekjes vinden om te slapen die jij niet in gedachte had.