Help, mijn kat heeft diarree 

Een kat is heel erg leuk en je kunt er veel aan hebben, de hele dag knuffelen is natuurlijk ook wel heel erg lekker. Helaas kan het ook gebeuren dat jouw kat in de problemen komt door aan de diarree te gaan. Als een kat diarree heeft dan is het wel belangrijk dat hij daar snel weer vanaf komt voordat hij uit kan drogen. Diarree kan gevaarlijk zijn dus het is belangrijk om snel achter de oorzaak te komen en het te verhelpen.

Wanneer actie ondernemen?

Als jouw kat een keer diarree heeft dan kan dat natuurlijk gebeuren, het moet alleen niet te lang gaan duren want dan kan het vervelende gevolgen gaan hebben. Jouw lieve kat heeft dan wel jouw hulp nodig om weer beter te worden, er zijn veel verschillende dingen die je kunt proberen zodat de diarree stopt. Zo kun je proberen met bepaald voedsel de diarree minder te maken en dat de kat weer normale ontlasting krijgt. Het is belangrijk om jouw gevoel te volgen want met jouw gevoel zit je altijd goed, als jij denkt dat het niet klopt en dat jouw kat hulp nodig hebt dan moet je actie gaan ondernemen.

Wanneer ga je naar de dierenarts?

Het zal over het algemeen een beetje verschillen wanneer iemand naar de dierenarts zal gaan, de ene die zal wat sneller gaan dan een ander. Als jij je heel erg snel zorgen maakt dan zul jij bij de eerste keer diarree al advies vragen aan de dierenarts, het kan ook zijn dat je het liever wat langer afwacht en dat je eerst zelf probeert om de diarree te stoppen. Wat je ook doet ga nooit te lang aanmodderen, als jij denkt dat jouw kat echt hulp nodig heeft dan moet je ook naar dat gevoel luisteren. Jouw gevoel heeft namelijk vaak ook gelijk en kan jou precies aangeven wanneer het tijd is om naar de dierenarts te gaan.

Wat als het spoed wordt?

Het kan natuurlijk gebeuren dat het gebeurt en ook gelijk acute actie nodig heeft. Stel dat er bloed bij de ontlasting zit dan is het heel erg belangrijk dat je direct naar de dierenarts gaat, bloed in de ontlasting kan op veel dingen wijzen. Het is dus belangrijk dat je zelf goed kijkt waar de diarree vandaan komt en dat je van daaruit kijkt of het met spoed behandeld moet worden of dat het even kan wachten.