Een kitten in huis

Een kitten in huis is natuurlijk heel erg leuk maar het brengt ook wat dingen met zich mee. Je moet namelijk wel spulletjes hebben voordat jij de kitten in huis hebt. Zo moet jij een kattenbak hebben en je moet ervoor zorgen dat de kitten rustig kan slapen in een mandje. Vergeet ook niet het voer want een kitten heeft speciale voeding nodig, je kunt niet zomaar ergens eten halen.

Wat heb je nodig met een kitten in huis?

Met een kitten in huis heb je veel dingen nodig, het is niet zo dat je een kitten kunt halen en dat je er dan bent qua spullen. Een kitten heeft heel ander voer nodig dan een volwassen kat, daar moet je wel rekening mee houden. De bek van een kitten is een stuk kleiner dan die van een volwassen kat dus ze hebben speciale brokjes nodig die ze kunnen eten, ook zijn de maag en darmpjes niet zover ontwikkeld dus moeten ze wat licht verteerbaar voedsel nodig. Naast kitten voeding heb je natuurlijk ook nog iets nodig waaruit een kitten kan eten, zo zie je maar dat een kitten in huis meer met zich meebrengt dan je dacht.

Neem een goede kattenbak met het juiste kattenbakgrit

Naast goede voeding heb je nog meer nodig met een kitten in huis, je hebt namelijk ook een kattenbak nodig met het juiste kattenbakgrit. Het is wel de bedoeling dat jouw kitten op de kattenbak gaat en daar zijn of haar behoefte kan doen, jij hebt dus een goede kattenbak nodig waar jouw kitten zich op zijn gemak voelt. In het begin is het voor jouw kitten misschien nog wat eng om al op een kattenbak met een klep te gaan, dan kun je ervoor kiezen om een speciaal kittenbakje te nemen. Later kun je dan alsnog een andere kattenbak nemen als de kitten wat meer in huis gewend is.

Vergeet de speeltjes niet

Een kitten heeft heel erg veel energie en wil graag spelen, eerst deed de kitten dat met broertjes of zusjes maar nu wil hij het graag met jou doen. Er zijn heel erg veel speeltjes voor een kitten te koop, daag jouw kitten eens flink uit om te spelen. Een kitten heeft echt beweging nodig en die kun jij aanmoedigen door met een speeltje te bewegen, de band tussen jou en jouw kitten wordt er ook sterker door gemaakt.