De oplossingen voor die vervelende vlooien!

Na een heerlijke vakantie kom je thuis en de vlooien springen om je heen. Dat is dan niet bepaald de thuiskomst die jij voor ogen had. En dan maar te bedenken dat je kat ook alleen maar loopt te krabben en scheuken. Er zijn dus kattenvlooien. 

Hoe kom je aan vlooien in huis

De meest voorkomende vlooien zijn de kattenvlooien. Denk niet dat kattenvlooien alleen op katten leven maar ze zijn ook dol op honden en mensen. Wanneer een kat vlooien heeft dan bijten ze de huid stuk zodat ze bloed kunnen zuigen. Wanneer ze bloed opgezogen hebben dan gaan de mannetjes en vrouwtjes paren. De vrouwtjes leggen dan de eitjes in de vacht van de kat. De meeste eitjes rollen van de kat af op de grond, in de tuin of op straat. Nu gaan de eitjes op de grond verder ontwikkelen van eitje tot larve tot pop. In de pop zit dan een volgroeide vlo die op zoek gaat naar een warmbloedig dier om bloed te zuigen. En dan begint het proces opnieuw. 

Hoe kan je vlooien verwijderen?

Wanneer je kattenvlooien wilt verwijderen begin je bij de kat. De kat is de bron van de vlooienplaag. Als de kat nog steeds vlooien heeft blijven er eitjes neergelegd worden op de kat en die vallen ook weer van de kat af. Zo blijf je dan vlooien houden in huis. 

De afgevallen eitjes die verder zijn gegaan met ontwikkelen moeten ook aangepakt worden. Dat kan je dan het beste doen met de volgende tips:

  • Behandel de kat met anti vlooien middel. 
  • Heel veel stofzuigen
  • De kattenmand goed schoonmaken
  • Kussens, doekjes en dekens wassen op zestig graden

Wat voor anti-vlooienmiddelen zijn er?

Er zijn heel erg veel middelen om kattenvlooien te verwijderen. Deze middelen kun je vinden bij de dierenwinkel, bij de supermarkt en in de doe-het-zelf-zaken. Maar welke producten zijn dat dan?

Voor de kat: Er is de mogelijkheid om de kat te helpen met een vlooienbandje, vlooienshampoo, vlooienpoeder, vlooienspray, vlooienmiddel in tabletvorm of in pipetten, vlooien anticonceptie of aanvullend diervoeder. 

Voor in huis of de omgeving: Mocht je het huis of de omgeving kattenvlooien vrij willen maken zijn daar ook de nodige middelen voor. Zo is er een tapijtspray, vlooienval die door middel van ledlampen vlooien aantrekken en dan blijven ze op een kleefvel vast geplakt zitten maar ook een tapijt stoomreiniger is een optie.