Brengt een zwarte kat echt ongeluk?

Je hebt vast wel eens gehoord dat een zwarte kat ongeluk zou brengen, maar is dit wel echt zo of is dit slechts een fabeltje? Een zwarte kat is eigenlijk een prachtig beestje en heeft in de meeste gevallen mooie opvallende ogen, hoewel de snuit ook erg mooi kan zijn. Wist je dat een volledige zwarte kat vrij zeldzaam is, waardoor je ze niet zo vaak ziet? In veel gevallen hebben de meeste katten wel een extra vlekje, deze kunnen allerlei kleuren hebben. Een zwarte kat kan zelfs een lichte kleur op de ondervacht hebben, waardoor de haren lichter opschijnen in de zon. Maar hoe zit het nu met een zwarte kat en wat weten we ervan?

Wat weten we over een zwarte kat?

Katten hebben in vrijwel iedere cultuur wel een speciale betekenis, zo ook de zwarte kat. In sommige landen heeft een kat veel privileges, terwijl er ook heel veel negativiteit over katten is. Men dacht zelfs dat een zwarte kat vreemde antwoorden kon geven, die gesteld werden. Of dit allemaal wel klopt weet eigenlijk niemand. De zwarte kat werd ook wel gezien als een goede vriend van de heks, hoewel dit natuurlijk helemaal niet echt waar is. Daar zijn we de afgelopen jaren best wel achter gekomen, maar destijds werd daar anders over gedacht waardoor een zwarte kat het wel eens heel zwaar kon hebben.

Brengt een zwarte kat ongeluk?

Men denkt dat een zwarte kat ongeluk brengt, doordat dit in het verleden zo werd neergezet. Ook zegt men wel eens als deze van je wegloopt, dat de kat alsnog ongeluk zal brengen. Wist je dat een zwarte kat in sommige landen wel voor geluk staan? Engeland is hier een groot voorbeeld van, want hier worden witte katten juist als de katten die ongeluk brengen gezien.

Hoe zit het bij ons?

Wij hebben ook vaak het idee dat een zwarte kat ongeluk brengt, waardoor deze vaak naar een asiel toe gaan. Dit is niet terecht, want een zwarte kat brengt helemaal geen ongeluk, waardoor je deze gerust in huis kunt halen. Vergeet de zwarte kat dus niet en laat het vooral niet links liggen, want deze kan minstens zo lief zijn als andere katten. Een uniek kat met ook nog eens een lief karakter dat wil toch iedereen? Zou jij een zwarte kat in je huis willen halen en welk ras zou dit dan mogen zijn?